Donnerstag, 14. März 2019

Rrahim Sadiku: PRANVERË MBI ATDHE

Rrahim Sadiku

VJEN PRANVERA NË DITË VERE

Ej, pranvera shpejt u bind
Tё lulёzojё gjithё Malin Pind,
Pёr t’u hapur tёrё madhёshti,
Tek vёrshon mbi Çamёri,
E bleruar, nё pikё tё ditёs,
Pёrshёndet nga Majё e Çikёs
Thonё e panё dhe nё Korab,
Tёrё Pollogut u pёrhap,
Vetёtimё hapin e mbajti
Mbi Tiranё, te Mali Dajti,
E uruan gjithё Mallakastra, 
Lugina e Vjosёs e Gjirokastra,
Shumё pranverё erdhi nё Shkodёr,
Mu nё Vuthaj hapi votёr,
Mandej doli shkurt e trup
Nё Prishtinё e pёrmbi Shkup,
Mori dukje shumё tё mirё
Duke bleruar nё Manastir,
Pёrmbi Ohёr e nё Strugё
Gjithё tё mirave u hapi rrugё,
Kёmbёkryq u shtrua nё Drilon…
Kudo Shqipёrisё, Atdheut tonё!

14 mars 2019

Keine Kommentare:

Kommentar posten