Montag, 25. Juni 2012

Sami Islami: KLEA


KLEA

Mbesa ime e vogël
Nur i bukurisë
Kur qeshet ajo
I jep dritë shtëpisë!

Kur zgjohet nga gjumi
Gjithnjë shend e verë
I ndriçon fytyra e vogël
Si dielli në pranverë!

Tani kur filloi të flasë
Kur “gjys” nisë t’ më thotë
S’ka kënaqësi më t’madhe
Për mua në këtë botë!

Shpesh kur i ofroj dorën
e refuzon me të shpejtë
Sikur do të më thotë:
“Jam rritë, tash eci vetë”

Po ta shohësh tani
Ne qerdhe kur e çoj
Le qe ecën vetë,
Po di dhe të vrapojë!


Sami ISLAMI

Londër , 15.06.2012

Keine Kommentare:

Kommentar posten